Oraşul Timişoara, inclus de cotidianul britanic The Independent pe lista destinaţiilor care merită vizitate în 2021
Sursa foto:© Timişoara Capitala Culturală Europeană/ Facebook Vizualizari:

Oraşul Timişoara, inclus de cotidianul britanic The Independent pe lista destinaţiilor care merită vizitate în 2021

Cotidianul britanic The Independent a inclus Timişoara pe lista destinaţiilor care merită vizitate în anul 2021, în contextul în care anul trecut a avut un puternic impact negativ asupra călătoriilor de tip city break, având în vedere măsurie de distanţare fizică impuse pentru a limita răspândirea pandemiei de COVID-19.

Alături de oraşele Jerez de la Frontera din Spania, Rijeka din Croaţia, Wroclaw din Polonia, Sète din Franţa, Lahti din Finlanda, Cork din Irlanda, Düsseldorf din Germania şi Braga din Portugalia, Timişoara este recomandată de jurnaliştii britanici pentru a fi vizitată în acest an, potrivit caleaeuropeana.ro.

”O altă Capitală Europeană a Culturii, de această dată pentru anul 2023 (trebuia să deţină acest titlu anul viitor, dar mandatul său a fost amânat din cauza pandemiei). Poate că nu aţi auzit de cel mai mare oraş din vestul României, dar toate acestea îi dau mai mult farmec. Aflat pe malul nordic al râului Bega, oraşul Timişoasa este uneori numit <> datorită arhitecturii sale secesioniste, a istoriei sale bogate şi a melanjului de culturi care şi-au lăsat amprenta. Romanii, tătarii, turcii, austriecii şi germanii pot fi recunoscuţi în stilul oraşului. Găzduieşte deja spectacole muzicale şi teatrale pe tot parcursul anului, dar oferta culturală va creşte, fără îndoială, în următorii câţiva ani, în contextul în care se pregăteşte pentru mandatul de Capitală Europeană Culturală”, scriu jurnaliştii de la The Independent.

Din cauza efectelor crizei provocate de coronavirus, Comisia Europeană a propus astăzi să se ofere oraşelor Rijeka (Croaţia) şi Galway (Irlanda) posibilitatea de a-şi prelungi titlul de ”Capitală Europeană a Culturii 2020” până la 30 aprilie 2021.

Comisia a propus, de asemenea, amânarea din 2021 în 2022 a anului în care Novi Sad (Serbia) va deveni Capitală Europeană a Culturii şi din 2021 în 2023 a anului în care Timişoara (România)şi Elefsina (Grecia) vor deţine titlul.

Similare
RECOMANDĂRI