Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opt copii români sunt în Sri Lanka, unde ieri au fost comise atentatele sângeroase. Când vor reveni acasă

Un grup de opt copii români, elevi la un liceu din Iaşi, se află în Sri Lanka, unde au fost comise ieri mai multe atentate sângeroase. Ei sunt în siguranţă şi vor reveni în ţară peste câteva zile, a declarat pentru Ştirile TVR, ministrul de Externe, Teodor Melescanu. El a precizat că, de asemenea, două familii de cetăţeni români aflate în vacanţă în Sri Lanka au primit asistenţa consulară.

Cei 8 copiii români aflaţi în Sri Lanka sunt elevi ai Colegiului 'Costache Negruzzi' din Iaş. Ei au plecat în această ţară pentru un schimb internaţional şi cultural, a declarat pentru AGERPRES, directorul instituţiei de învăţământ. Cei 8 elevi, au plecat marţea trecută în Sri Lanka, ţară zguguită ieri de mai multe atacuri sângeroase. Autorităţile de la Bucureşti spun că elevii şi profesoara care îi însoţeşte sunt în siguranţă. 

Teodor Meleşcanu, ministrul român de Externe: „Elevii se vor întoace în România vineri, 26 aprilie, a mai precizat ministerul de Externe. În acelaşi timp, membrii Celulei de Criză din minister au acordat asistenţă consulară membrilor a două familii de cetăţeni români aflate în vacanţă în Sri Lanka. Până în prezent, autorităţile locale nu au notificat ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime”.
 
Similare
RECOMANDĂRI