Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ocolul Pământului pe apă. Sorin Drugan a stabilit recordul pentru cea mai lungă perioadă de navigaţie singur

Ocolul Pământului este un vis. Şi nu îi aparţine doar lui Jules Verne. Este şi al lui Sorin Drugan, cel care a stabilit recordul pentru cea mai lungă perioadă de navigaţie în solitar. A traversat Oceanul Atlantic în 71 de zile. Pentru el a fost un manifest de întoarcere la natură, la valori pe lângă care noi trecem în goană. Pentru România a însemnat însă şi performanţă.

Într-o epocă în care tehnologia şterge, pur şi simplu, distanţe, elimină obstacole până mai ieri de netrecut şi înlocuieşte natura cu realitatea virtuală, există oameni care au ales să se întoarcă la lucrurile simple.

Sorin Drugan este singurul navigator român care a traversat Oceanul Atlantic, în solitar, cu o barcă cu pânze.

În 71 de zile, cât a durat traseul, din Gibraltar până în Guadelupa, Sorin a trecut prin multe peripeţii, însă cea mai dificilă experienţă a fost cea a singurătăţii.

A parcurs pe velierul său, Aiax, peste 4.000 de mile marine. A învăţat să preţuiască oceanul, să-i cunoască semnele şi să adune amintiri de neuitat.

Sorin a deschis şi o şcoală de navigaţie, unde oamenii obişnuiţi învaţă secretele acestui sport. Unul dintre primii lui cursanţi este Dorin care, în scurt timp, s-a lăsat pur şi simplu absorbit de fascinaţia mării.

Cei doi spun că a fi navigator înseamnă mult mai mult decât să străbaţi marea, înseamnă să faci parte dintr-o lume. O lume în care oamenii, deşi visează să navigheze în solitar, sunt oricând dispuşi să ajute.

Şi, în aceeaşi lume, ar vrea să se încardreze şi România următorilor 100 de ani.

Visul căpitanului Sorin Drugan rămâne însă Circumterra, adică înconjurul lumii pe apă, singur şi fără escală.

Similare
RECOMANDĂRI