Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O vizită regală. MS Margareta, Custodele Coroanei, promovează sportul românesc la Madrid

Comitetul Olimpic Spaniol şi cel român vor avea o colaborare mai intensă pentru promovarea sportului în România. În cadrul vizitei pe care o fac la Madrid, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi Principele Radu au ajuns şi la sediul instituţiei spaniole.

Preşedintele Comitetului Olimpic spaniol, Alejandro Blanco, doreşte o colaborare activă şi schimburi de experienţă cu colegii din România, după ce a avut o întâlnire cu Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu, la care a participat şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Custodele Coroanei României a semnat în cartea de onoare a Comitetului Olimpic de la Madrid şi a discutat cu Alejandro Blanco despre relaţiile care există cu instituţiile sportive din România.

Alejandro Blanco, preşedintele Comitetului Olimpic Spaniol: "Admirăm şi urmărim sportul românesc şi, pentru noi, această vizită este importantă. Sprijinul Casei Regale pentru sport este foarte important. Am avut ocazia să o cunosc pe Majestatea Sa şi o văd preocupată de sport. Cu siguranţă va fi un sprijin important pentru Comitetul Olimpic Român".

Majestatea Sa Margareta, Principele Radu şi Mihai Covaliu au fost invitaţi să cunoască sediul Comitetului Olimpic Spaniol care se mândreşte cu victoriile tot mai frecvente în multe sporturi, fapt care se datorează pasiunii sportivilor spanioli, dar şi infrastructurii care există pentru toate categoriile de vârstă.

Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic Român: "Sportul trebuie îndrăgit, sportul trebuie iubit la nivel de stat şi cel mai bun exemplu cred că este aici, în Spania".

Majestatea Sa Margareta a avut întâlniri şi cu preşedintele Comitetului Paralimpic, iar ultima acţiune programată la Madrid a fost o reuniune privată cu regele Felipe al VI-lea şi cu restul familiei regale a Spaniei.

Felix Damian: "Succesul sportivilor spanioli este o inspiraţie pentru toată lumea şi prietenia dintre Comitetul Olimpic spaniol şi cel român este şi mai strânsă acum, după ce Majestatea Sa Margareta a vizitat capitala Spaniei".

Similare
RECOMANDĂRI