O româncă a devenit prima femeie din afara Japoniei care a devenit professor la Agenţia Spaţială Japoneză JAXA
Sursa foto:Libertatea Cuvântului Vizualizari:

O româncă a devenit prima femeie din afara Japoniei care a devenit professor la Agenţia Spaţială Japoneză JAXA

Românca Aurora Simionescu scrie istorie în Japonia. Tânăra în vârstă de 33 de ani, fosta studentă a Universităţii Jacobs din Bremen, a fost numită Associate Professor la Agenţia Spaţială Japoneză JAXA, fiind prima non-japoneză care obţine această funcţie.

Aurora, una dintre cei 13 români incluşi în topul celor 100 de lideri ai inovaţiei din Europa Centrală şi de Sud, a declarat pentru idw-online.de că vrea să-şi lărgească limitele proprii cu fiecare zi ce trece, scrie Libertatea Cuvântului.

Interesul pentru cercetarea spaţiului a început în momentul în care a citit o carte a unui om de ştiinţă american despre astronomie, pe când era încă adolescentă. Al doilea factor crucial a fost faptul că a absolvit Universitatea Jacobs din Bremen.

Pe blogul ei, earthinpink.com, Simionescu vorbeşte despre Cosmos. A postat şi diverse fotografii, atât din spaţiu, cât şi de pe Pământ, dorind să captureze, în acelaşi loc, atât frumuseţea din Univers, cât şi cea de pe mica noastră planetă. Ea îşi doreşte să încurajeze şi tinerii din România să-şi urmeze propria cale şi să-şi aleagă propria carieră, chiar dacă cea pe care şi-o doresc nu e una tradiţională.

În 2015, Aurora Simionescu era pe lista celor 100 de lideri ai inovaţiei din Europa Centrală şi de Est, în cadrul ediţiei a doua a proiectului New Europe, organizat de Res Publica alături de Visegrad Fund, Google şi „Financial Times”. Astrofiziciana română a făcut parte dintr-o echipă de cercetători care au putut observa pentru prima dată unul din filamentele de gaz care leagă roiurile de galaxii, filamente a căror existenţă fusese dedusă doar teoretic. Din septembrie 2018, îşi continuă activitatea în domeniul cercetărilor spaţiale la Institutul Olandez pentru Cercetări Spaţiale SRON.

Similare
RECOMANDĂRI