O instituţie financiară din România încheie un acord de 50 de milioane de euro
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O instituţie financiară din România încheie un acord de 50 de milioane de euro

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a semnat cu UniCredit Bank un acord de împrumut în valoare de 50 de milioane de euro, prima astfel de finanţare acordată unei bănci comerciale din România prin intermediul Fondului european pentru investiţii strategice (FEIS).

Comisarul european Corina Creţu, responsabil pentru politica regională, a declarat că ”acest acord semnat de Banca Europeană de Investiţii şi de UniCredit va oferi un sprijin de 50 milioane de euro unui număr de peste o sută de IMM-uri din România, întreprinderi ce joacă un rol esenţial în economia ţării: introduc pe piaţă produse inovatoare şi creează locuri de muncă în comunităţile locale. Un acces mai bun la finanţare reprezintă "combustibilul" de care IMM-urile au nevoie pentru a propulsa economia, iar Fondul european pentru investiţii strategice, împreună cu fondurile politicii de coeziune, sunt exact acest combustibil. Mă bucur să văd că Planul Juncker funcţionează şi generează creşterea economică şi în România."

UniCredit Bank va folosi împrumutul pentru a finanţa proiecte inovatoare – după criteriile InnovFin – sau cu grad de risc mai ridicat, propuse de IMM-uri, companii cu capitalizare medie, întreprinderi de tip startup sau de companii care promovează ocuparea forţei de muncă, în general, şi a tinerilor, în particular. UniCredit Bank devine prima bancă comercială din România care beneficiază de garanţia de la bugetul UE, prin FEIS, pilonul principal al Planului de investiţii pentru Europa, cunoscut şi ca "Planul Juncker".

UniCredit Bank este un partener de lungă durată al BEI în România, încă din 2001, când a fost semnat un prim acord.

Similare