Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O elevă din Brăila a demonstrat că expunerea prelungită la reţelele de internet şi la telefonia mobilă afectează sănătatea

Are doar 17 ani şi deja face experimente care ar putea schimba lumea medicală. O tânără din Brăila a demonstrat că expunerea prelungită la reţelele de internet şi la telefonia mobilă afectează sănătatea. Câţiva germeni de grâu aşezaţi în apropierea unui router au dat semne evidente de boală după câteva săptămâni.

Luciana Lăpuşneanu este elevă în clasa a XI-a, la Colegiul Naţional “Gheorghe Murgogi” din Brăila.

Şi-a descoperit pasiunea pentru biologie încă din şcoala generală.

Olimpică la mai multe materii, adolescenta a decis totuşi că biologia şi chimia îi vor schimba viaţa.

Pentru că, în ultimii ani, tot mai mulţi tineri sunt dependenţi de tehnologie, a vrut să afle cum le influenţează sănătatea.

Aşa a început să studieze o ştiinţă nouă, legată de genele umane. A început cu plante expuse radiaţiilor.

Eforturile Lucianei au dat roade, iar lucrarea sa "Telefonie – ecologie – neoplazie" a obţinut locul I la Concursul naţional de proiecte de mediu de la Iaşi.

În epoca tehnologiei, ne putem feri de efectele rele ale telefoniei mobile prin folosirea cu moderaţie a telefoanelor şi izolarea lor în cutii metalice, care reduc mult expunerea la radiaţii.

Şi router-ul ar trebui stins pe timpul nopţii.

Luciana provine dintr-o familie de medici şi îşi doreşte să urmeze aceeaşi carieră.

Vrea să meargă la facultate în România şi să facă rezidenţiatul la un spital din străinătate. Nu s-a gândit deocamdată la o specializare anume, însă nu este exclus să se orienteze spre domeniul cercetării.

Similare
RECOMANDĂRI