Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O echipă de liceeni români va participa la competiţia Zero Robotics, în SUA. Elevii au încă nevoie de sponsori

Au visat să ajungă la NASA, însă copiii de geniu ai României se împiedică de câţiva lei. Vorbim despre o echipă de tineri liceeni din Timişoara care şi-a câştigat dreptul de a participa la finalul unuia dintre cele mai cunoscute concursuri de robotică din lume. Mai au însă nevoie de bani ca să trăiască visul excelenţei.

Laura este elevă în clasa a IX-a la Liceul Pedagogic Carmen Silva din Timişoara. Este singura fată din echipă şi este pasionată de robotică şi informatică încă din şcoala generală.

Programarea sateliţilor experimentali de la bordul unei navete spaţiale i s-a părut o provocare.

Drumul până la NASA a fost dificil. Tinerii au avut de trecut prin trei etape înainte de a fi selectaţi în finala concursului care va avea loc în Boston, la sfârşitul lunii.

Zero Robotics este un concurs de programare a unor sateliţi pe Staţia Spaţială Internaţională, organizat în colaborare cu NASA. Anul acesta s-au înscris 17 echipe de liceeni din România şi 5 au fost selectate pentru finala concursului.

Deşi nu mai sunt nici două săptămâni până la plecare, elevii au încă nevoie de sponsori, ca să se poată prezenta la concurs.

Fiind o activitate extra şcolară, competiţia nu este finanţată de către Ministerul Educaţiei.

Similare
RECOMANDĂRI