Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Numărarea voturilor pentru alegerile parlamentare din România este aproape de final

Alegerile parlamentare din România s-au încheiat iar numărătoarea voturilor este aproape de final. Partidul Social Democrat obţine cel mai mare scor la alegerile parlamentare desfăşurate duminică.

Dar PNL şi USR PLUS conturează deja o alianţă politică la care vor să coopteze şi UDMR-ul pentru a crea o majoritate parlamentară şi un nou Guvern la Bucureşti. O formaţiune nouă, naţionalistă, Alianţa pentru Unirea Românilor, intra în Parlament cu un rezultat peste aşteptări. PMP-ul încă aşteaptă, cu speranţă, numărarea voturilor din Diaspora, în timp ce Pro România şi-a recunoscut înfrângerea, după ce nu a reuşit să treacă pragul electoral de 5%. Partidele îşi pregătesc acum strategia pentru consultările cu preşedintele Klaus Iohannis. Toate au o propunere de premier.


Dupa numaratoarea partiala, PSD obtine cel mai mare scor , aproape 30% din voturi , urmat la cateva procente de PNL, cu aproximativ 25%, USR PLUS trec putin peste 15% iar Alianta pentru Unirea Romanilor se apropie de 9%. La un procest distanta se afla UDMR. LA doar 1000 de voturi , PMP rateaza intrarea in viitorul Parlament. Pro Romania a obtinut putin peste 4% din voturiel romanilor, insuficient pentru a face parte din viitorul Legislativ. 

Social Democratii revendica victoria alegerilro generale si vor sa preia guvernarea. Ieri , Marcel Ciolacu anunat ca Alexandru Rafila ar putea fi propunerea PSD pentru functia de prim ministru. Social democratii au anunatt apoi ca asteapta rezultatele finale si apoi vor anunat oficial propunerae de prim ministru.

Liderul liberal Ludovic Orban declara aseara la sediul central al partidului ca PNL este invingatotul acestor alegeri. Ludovic Orban este in continuare propunerea liberalilor pentru functia de prim ministru. Potrivit unor surse politice premierul a avut astazi o intalnire cu presedintele Kalsu Iohannis la Palatul Cotroceni.

USR PLUS vor sa isi asume guvernarea alaturi de PNL si UDMR. Dacian Ciolos e gata sa preia si functai de premier daca presedintele Klaus Iohannis ii va propune.

Si UDMR e pregătită de guvernare.

O formatiune noua, infiintata acum un an , Alianta pentru Unirea Romanilor, care se declara nationalista si radicala, va face parte din viitorul Parlament. Ei il propun premier pe Calin Georgescu expert in dezvoltare durabila si reprezentant al Romaniei la ONU.
Similare
RECOMANDĂRI