Misiune NATO în Afganistan. Jandarmi români vor instrui forţele de securitate locale
Vizualizari:

Misiune NATO în Afganistan. Jandarmi români vor instrui forţele de securitate locale

Patru jandarmi români au plecat miercuri în Afganistan pentru a instrui forţele de securitate locale. Este vorba despre o misiune NATO, iar jandarmii care vin din mai multe unităţi din România au parcurs mai multe probe de aptitudini şi medicale.

Misiunea jandarmilor români în Afganistan a început miercuri. În următoarea perioadă cei patru români îi vor instrui pe membrii forţelor de securitate.

„4 jandarmi români au plecat în Afganistan să reprezinte România într-o nouă misiune NATO, încredinţată ţării noastre. Jandarmii selecţionaţi provin din mai multe unităţi ale Jandarmeriei Române şi vor avea misiunea de a oferi instruire, consiliere şi asistenţă pentru forţele de securitate şi instituţiile afgane de profil”, au anunţat reprezentanţii Jandarmeriei.

Înainte de misiune, jandarmii au stat în izolare timp de 14 zile. De asemenea, ei au trecut prin mai multe verificări.

„Anul acesta, selecţia pentru participarea la această misiune s-a făcut în condiţii speciale, astfel că ofiţerii, au trebuit să stea 14 zile în carantină înainte de a porni în misiune. Pentru participarea la misiune, jandarmii au parcurs mai multe probe de verificare a cunoştinţelor, competenţelor lingvistice în limba engleză, examenul psihologic şi examenul medical. În plus, toţi au fost testaţi pentru COVID-19 şi rezultatul a fost negativ”, au explicat jandarmii.

Până în prezent, Jandarmeria Română a dislocat 13 contingente în timpul misiunii NATO. În prezent, jandarmii români mai participă la misiuni internaţionale sub egida UE şi ONU.

Similare
RECOMANDĂRI