Ministrul român al Apărării, Nicolae Ciucă, a primit la sediul MApN o delegaţie a Congresului SUA şi a pledat pentru consolidarea prezenţei militare americane în România
Sursa foto:MApN Vizualizari:

Ministrul român al Apărării, Nicolae Ciucă, a primit la sediul MApN o delegaţie a Congresului SUA şi a pledat pentru consolidarea prezenţei militare americane în România

Ministrul apărării naţionale din România, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, s-au întâlnit duminică, la sediul MApN, cu o delegaţie a Congresului SUA, condusă de senatorul Richard Shelby, preşedintele Comitetului pentru alocări bugetare din Senatul SUA, informează Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

În cadrul discuţiilor au fost abordate teme actuale din domeniul securităţii şi apărării şi aspecte concrete legate de cooperarea cu SUA, atât din perspectivă bilaterală, cât şi în context aliat. Au fost evocate atât subiecte privind dialogul strategic în domeniul apărării – cu accent pe riscurile şi ameninţările la adresa securităţii în regiunea Mării Negre, cât şi direcţii de acţiune privind consolidarea cooperării practice la nivel bilateral.

“Consolidarea Parteneriatului Strategic rămâne un obiectiv major la nivelul apărării, având rol esenţial în contextul provocărilor actuale la adresa securităţii”, a subliniat ministrul Ciucă.

În context, cele două delegaţii au reliefat nevoia de cooperare pentru creşterea nivelului de instruire al militarilor, prin derularea de exerciţii bilaterale şi în cadru aliat.

Ministrul apărării naţionale a reafirmat că prezenţa militară americană pe teritoriul României reprezintă un real angajament al SUA în asigurarea securităţii şi stabilităţii, reiterându-se importanţa consolidării acesteia.

A evocat, de asemenea, proiectele majore de investiţii privind consolidarea infrastructurii militare din România.

Similare
RECOMANDĂRI