Ministrul Meleşcanu şi omologul bulgar au evidenţiat, la Varna, parteneriatul funcţional dintre cele două ţări
Sursa foto:Stirile ProTV Vizualizari:

Ministrul Meleşcanu şi omologul bulgar au evidenţiat, la Varna, parteneriatul funcţional dintre cele două ţări

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut marţi, la Varna, o întrevedere cu viceprim-ministrul bulgar pentru reforma justiţiei şi ministru al afacerilor externe, Ekaterina Zaharieva, în contextul celei de a patra reuniuni a Consiliului de cooperare la nivel înalt al Guvernelor României şi Bulgariei.

Potrivit unui comunicat al MAE, cei doi oficiali au evidenţiat dialogul constant dintre cele două părţi, atât prin acţiuni bilaterale, cât şi în marja unor reuniuni în formate multilaterale, în special europene, fapt care confirmă parteneriatul funcţional dintre România şi Bulgaria, ca ţări vecine, membre UE şi NATO, notează agerpres.ro.

Au fost abordate o serie de teme ale agendei bilaterale, regionale şi europene, precizează sursa citată.

"În plan bilateral, cei doi interlocutori au reiterat voinţa de a aprofunda şi mai mult parteneriatul existent, printr-o deplină disponibilitate pentru continuarea dialogului şi a cooperării, într-o manieră deschisă şi pragmatică. În plan regional şi european au fost analizate posibilităţile de cooperare care să contribuie la impulsionarea proiectelor sectoriale şi de interconectare regională, cu efecte benefice atât pentru România şi Bulgaria, cât şi în sprijinul eforturilor de integrare europeană şi euroatlantică a statelor din Balcanii de Vest. Totodată, a fost reiterată susţinerea comună pentru parcursul european al statelor din Vecinătatea Estică a UE", se arată în comunicat.

De asemenea, menţionează MAE, interlocutorii au convenit intensificarea cooperării pe tematicile de pe agenda UE, cu accent pe subiecte de interes comun şi au agreat coordonarea pe durata mandatelor celor două preşedinţii la Consiliul UE, pentru a putea avansa către obiectivele propuse, inclusiv extinderea Uniunii, precum şi pentru a identifica împreună soluţii la problemele cu care se confruntă astăzi Europa.

Similare