Ministrul de Externe al României: Este profund îngrijorătoare situaţia liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul de Externe al României: Este profund îngrijorătoare situaţia liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a calificat drept „profund îngrijorătoare” situaţia liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, internat în prezent la reanimare într-un spital din Siberia şi despre care apropiaţii şi susţinătorii săi suţin că ar fi fost victima unei otrăviri.

„Situaţia liderului opoziţiei ruse Navalnîi este profund îngrijorătoare. Trebuie luate toate măsurile în vederea furnizării celor mai bune servicii medicale, conform dorinţelor familiei sale şi, în egală măsură, să se asigure realizarea unei anchete imparţiale referitoare la presupusa otrăvire”, a declarat Aurescu într-o postare publicată în limba engleză, pe Twitter, POTRIVIT Digi24.

Aleksei Navalnîi, unul dintre criticii cei mai vehemenţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin, se deplasa de la Tomsk la Moscova cu avionul când i s-a făcut brusc rău. Avionul a trebuit să aterizeze de urgenţă la Omsk. Opozantul, aflat în comă, a fost internat de urgenţă la spitalul din localitate, la reanimare, şi conectat la un ventilator pulmonar.

Susţinătorii săi s-au declarat convinşi că el a fost victima unei „otrăviri intenţionate”, ceva ce a fost „amestecat în ceaiul” pe care Aleksei Navalnîi l-a băut la o cafenea din aeroport, cu puţin timp înainte de a se îmbarca în avion.

Similare
RECOMANDĂRI