Miniştrii USR PLUS şi-au dat demisia din Guvernul Cîţu. Dan Barna: „Aşa nu se mai poate!”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Miniştrii USR PLUS şi-au dat demisia din Guvernul Cîţu. Dan Barna: „Aşa nu se mai poate!”

Dan Barna şi miniştrii USR PLUS au anunţat, luni seara, că demisionează din Guvern. „Am decis că nu putem merge mai deprate cu un premier care nu are un minim respect pentru adevăr”, a spus Dan Barna.

Acesta a spus că el şi colegii săi şi-au semnat demisiile.  

Dan Barna: „În aceste zile care s-au scurs de la momentul în care am intrat în guvern, am arătat că se poate şi altfel în această Românie. Nu se mai poate aşa! Şi nici nu se va mai putea mai departe aşa cu USR PLUS. Florin Cîţu a dinamitat această Coaliţiei cu bună ştiinţă şi cinism. Prin aceste demisii se deschide calea venirii în Parlament pentru un vot de încredere. 

Fie PNL acceptă că USR PLUS e un partener serios şi responsabil şi atunci mergem mai departe, fie PNL decide să funcţioneze pe model USL, PSD este alături acolo de Florin Cîţu. În acest moment, miniştrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Florin Cîţu. La nivel personal pot să-mi reproşez că am fost mult prea împăciuitor. Premierul Florin Cîţu şi-a pierdut cinstea obrazului. În momentul de faţă, noi ne-am înaintat demisiile, sunt irevocabile, certe.”

Dan Barna anunţase, vineri, că miniştrii USR PLUS îşi vor prezenta demisiile „la începutul săptămânii”, el plecând de altfel încă de atunci din Palatul Victoria cu obiectele personale pe care le avea în birou. 

Similare
RECOMANDĂRI