Ministerul pentru Românii de Pretutindeni monitorizează situaţia reală a românilor din Catalonia
Sursa foto:Cotidianul Vizualizari:

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni monitorizează situaţia reală a românilor din Catalonia

În contextul generat de recentele evenimente din regiunea spaniolă Catalonia, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) urmăreşte cu maximă atenţie şi interes situaţia celor 130.000 de cetăţeni români aflaţi în zonă.

Încă din etapa organizării referendumului pentru independenţă, echipa de monitorizare constituită la nivelul MRP s-a aflat în legătură permanentă cu asociaţiile românilor, cu parohiile din regiune, cu misiunile diplomatice ale României de pe teritoriul spaniol, pentru a cunoaşte nemijlocit situaţia reală a celor peste 130.000 de cetăţeni români din Catalonia.

MRP recomandă cetăţenilor români aflaţi în regiune să intre în contact cu autorităţile române, pentru semnalarea oricăror situaţii care ar aduce atingerea propriei securităţi. De asemenea, cetăţenii români sunt rugaţi să aducă la cunoştinţa misiunilor diplomatice ale României, orice situaţii care le-ar putea afecta raporturile de muncă şi relaţia cu autorităţile şi instituţiile locale, precum şi alte aspecte incidente generate de contextul actual.

Pentru cetăţenii români care doresc să se reîntoarcă acasă, MRP a prezentat setul de facilităţi operate de Guvernul României pe care aceştia au posibilitatea să le acceseze.

Orice mesaje ale românilor din regiune pot fi transmise echipei de monitorizare a situaţiei din Catalonia de la nivelul MRP, în format electronic, pe adresa: [email protected] şi la numărul de telefon 0040.747.192.657.

Amintim că autorităţile române resping cu fermitate şi irevocabil ”declaraţia unilaterală de independenţă” a Cataloniei şi îşi exprimă sprijinul deplin pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Spaniei şi speranţa că situaţia din regiune va reveni în cel mai scurt timp în parametrii ordinii constituţionale din acest stat.

Similare