Ministerul Apărării Naţionale de la Bucureşti a omologat o izoletă 100% românească
Vizualizari:

Ministerul Apărării Naţionale de la Bucureşti a omologat o izoletă 100% românească

Ministerul Apărării Naţionale a României anunţă omologarea unei izolete de concepţie românească. A fost proiectată de Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie.

Echipamentul asigură izolarea temporară şi transportul în siguranţă al personalului suspect sau confirmat de contaminare agenţi biologici, inclusiv noul coronavirus, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Produsul dezvoltat de cercetătorii militari îndeplineşte standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare şi pe traseul de transport al persoanei infectate, mai arată MApN.Izoleta a fost făcută în timp record.

Prototipul, realizat împreună cu o companie specializată în producţia de echipamente de protecţie CBRN, a fost finalizat în 16 martie. Produsul a fost testat şi omologat în perioada 18 – 19 martie.

„S-au creat astfel condiţiile necesare pentru demararea procesului de producţie, în cel mai scurt timp, a acestei izolete de concepţie 100% românească în ţară, de către STIMPEX SA, în colaborare cu CN ROMARM SA”, mai arată MApN.

Similare
RECOMANDĂRI