Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti condamnă cu fermitate testul nuclear efectuat de Coreea de Nord
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti condamnă cu fermitate testul nuclear efectuat de Coreea de Nord

Ministerul român al Afacerilor Externe condamnă testul nuclear efectuat duminică de Coreea de Nord şi califică acţiunea drept „o nouă ameninţare majoră la adresa păcii şi securităţii regionale şi internaţionale”.

„Ministerul Afacerilor Externe al României condamnă în termenii cei mai fermi testul nuclear efectuat de Republica Populară Democrată Coreeană la data de 3 septembrie 2017, o nouă ameninţare majoră la adresa păcii şi securităţii regionale şi internaţionale.

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de continuarea acţiunilor provocatoare ale autorităţilor nord-coreene, care reprezintă încălcări grave ale rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU şi conduc la creşterea la un nivel fără precedent în ultimii ani a tensiunilor din Peninsula Coreeană.

Ministerul Afacerilor Externe îşi reiterează apelul hotărât adresat Guvernului de la Phenian de a implementa toate rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU şi ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), de a abandona toate programele nucleare existente de manieră completă, verificabilă şi ireversibilă şi de a se abţine de la orice acţiune ce afectează stabilitatea regională şi globală.

România va continua să susţină în mod activ eforturile internaţionale vizând denuclearizarea Peninsulei Coreene prin mijloace paşnice", se arată în comunicat.

Coreea de Nord a anunţat că a testat cu succes o bombă cu hidrogen. Explozia a produs o mişcare telurică artificială, cu magnitudinea 6,3. Bomba cu hidrogen sau bomba H poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică intercontinentală pe care o deţine Coreea de Nord. Este mult mai puternică decât bomba atomică sau bomba A.

Similare