Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mihai Fifor, propus pentru şefia Ministerului Apărării, la Economie - Gheorghe Şimon

Înlocuitorul lui Adrian Ţuţuianu la Ministerul Apărării din România va fi ales astăzi de conducerea PSD. Ţuţuianu va fi înlăturat şi de la şefia Comisiei de control a activităţii SRI. Pe lista scurtă a social-democraţilor, pentru Apărare, a rămas Mihai Fifor, potrivit surselor TVR.

Comitetul Executiv al PSD a făcut două propuneri către primul-ministru: Mihai Fifor la Apărare, iar la Economie -  Gheorghe Şimon.

Liviu Dragnea a declarat, la finalul BPN al PSD, că l-a propus pe Mihai Fifor la Apărare pentru că este un om responsabil, are avantajul ca în ultimele luni a lucrat la Ministerul Economiei, a mers prin ţară a văzut multe obiective economice şi în această perioadă a lucrat foarte mult cu MApN. Cred că va fi un ministrul al Apărării foarte bun, a fost la ministerul Economiei şi a arătat că este un ministru bun.

În locul său la ministerul Economiei este propus Gheorghe Şimon, despre care Liviu Dragnea a spus că este un om cu experienţă foarte mare în economie, are o activitate veche în PSD - şi asta contează, are experienţă în economia reală, lucrând în zona de privat, este inginer, este vicepreşedintele partidului.

Liderul PSD a declarat că l-a sunat, luni seară, pe preşedintele Iohannis şi a fost de acord cu propunerile PSD. Klaus Iohannis a transmis că trebuie să se închidă rapid situaţia de la MApN. Sperăm să se facă ceremonia astăzi.

Similare