Memorandum între BRD şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni
Sursa foto:Deschide.md Vizualizari:

Memorandum între BRD şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Un Memorandum de înţelegere între Biroul Relaţii cu Diaspora şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni urmează a fi semnat în vara anului curent, în cadrul şedinţei comune a Guvernului Republicii Moldova şi Guvernul României. Subiectul a fost discutat de şefa BRD, Olga Coptu, în cadrul unei întrevederi cu ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero.

Potrivit unui comunicat de presă al BRD, Memorandumul va oferi posibilitatea extinderii colaborării bilaterale în domeniul diasporei. În cadrul discuţiilor cu oficialul român, Olga Coptu a recomandat membrilor diasporei să creeze consilii naţionale ale diasporei, urmând exemplul Canadei, unde există un astfel de Consiliu din luna ianuarie a anului curent. Acest lucru va consolidarea asociaţiile din diasporă şi va asigura comunicarea eficientă între acestea. Olga Coptu a mai specificat că între BRD şi diasporă există o permanentă comunicare prin intermediul Revistei „Moldova de oriunde”, buletinelor informaţionale transmise săptămânal în diasporă.

Natalia-Elena Intotero şi-a arătat deschiderea pentru dezvoltarea relaţiilor interinstituţionale şi a venit cu propunerea de a desfăşura mai multe acţiuni comune în diasporă, în vederea păstrării spiritualităţii, valorilor culturale, limbii române etc.

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, se află în vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 18-20 aprilie.
Similare
RECOMANDĂRI