Teodor Meleşcanu: Nu există niciun fel de decizie privind mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim
Sursa foto:Stirile ProTV Vizualizari:

Teodor Meleşcanu: Nu există niciun fel de decizie privind mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim

Ministrul de Externe român, Teodor Meleşcanu, a spus, pe 22 ianuarie, la Bruxelles, că România nu a luat nicio decizie în privinţa mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Potrivit acestuia, rezoluţiile Consiliului de Securitate şi ale Adunării Generale ONU, dar şi prevederile unor acorduri internaţionale "sunt extrem de clare în această privinţă".

"Singurul lucru care s-a făcut în România după decizia preşedintelui Trump de a muta ambasada americană de la Tel Aviv la Ierusalim a fost evaluarea a ceea ce implică o asemenea mişcare la nivelul României, care s-a bazat pe chestiuni ce ţin de avantaje şi dezavantaje, dar mai ales pe o analiză foarte serioase a bazei juridice. Ori rezoluţiile Consiliului de Securitate, ale Adunării Generale ONU, prevederile unor acorduri internaţionale sunt extrem de clare în această privinţă, în consecinţă nu există niciun fel de decizie privind mutarea ambasadei", a declarat Teodor Meleşcanu, pe 22 ianuarie, la audierile din Comisia de Afaceri Externe a Parlamentului European.

Răspunsul ministrului vine după ce eurodeputatul PNL Cristian Preda l-a întrebat dacă pe perioada Preşedinţiei române a Consiliul UE, România îşi va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, scrie euractiv.ro.

Similare
RECOMANDĂRI