Teodor Meleşcanu îi răspunde lui Iohannis: Vinovat de votul în străinătate este practic preşedintele
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Teodor Meleşcanu îi răspunde lui Iohannis: Vinovat de votul în străinătate este practic preşedintele

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri că "pur şi simplu vinovat de votul în străinătate este practic preşedintele Iohannis", pentru că a convocat referendumul după ce au fost stabilite secţiile de votare în străinătate.

"Domnul preşedinte are dreptul să îşi exprime orice opinii. Chestiunea când vorbim de o demitere trebuie să avem şi o bază pentru a cere demisia cuiva, nu doar pe bază de gânduri, întrebări presiuni şi aşa mai departe. (...) Nu e vorba de date mincinoase, pur şi simplu vinovat de votul în străinătate este practic preşedintele Iohannis care la 2 săptămâni după ce am stabilit care sunt secţiile de votare la propunerea ambasadelor şi la solicitările unor misiuni diplomatice de către un număr semnificativ de cetăţeni români şi am ajuns la numărul de 441, după două săptămâni dânsul a anunţat că face referendum în aceeaşi zi. În consecinţă din 2 secunde care durează votul în general în cabină, având referendum băgat peste votul parlamentarilor europeni, s-a ajuns în jur de 6-7 minute votul şi practic nu au putut să voteze toţi oamenii mai ales în secţiile aglomerate", a declarat la Antena 3 Teodor Meleşcanu.

El a mai spus că principala preocupare a anchetei este în ce măsură evaluările au fost reale.

"Principala preocupare a anchetei pe care o avem este în ce măsură evaluările au fost reale, în ce măsură s-au luat măsuri administrative, în condiţiile în care peste alegerile parlamentare europene s-a făcut şi referendumul, toate aceste probleme vor face obiectul anchetelor noastre, de fapt 400 de secţii de votare nu au fost probleme decât în aproximativ 40 şi la astea ne vom ocupa", a adăugat ministrul de Externe.

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis a cerut, miercuri, demiterea miniştrilor de Externe şi de Interne, respectiv Teodor Meleşcanu şi Carmen Dan, pentru organizarea proastă a alegerilor în străinătate şi în România.

Similare
RECOMANDĂRI