Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Măsuri speciale de securitate la Bucureşti, pentru ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene

România va fi, începând de joi, unul din cele mai bine păzite locuri din Europa, odată cu lansarea oficială a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Se iau măsuri de securitate speciale la Bucureşti, unde vor fi prezenţi cei mai importanţi lideri europeni. Salonul oficial de la Aeroportul Otopeni a fost modernizat cu peste 150 de mii de euro şi au fost angajate 20 de persoane în echipa de protocol.

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, şi Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, vor ajunge la Bucureşti alături de cei 28 de comisari europeni.

Aeronavele care îi aduc pe liderii europeni în Capitală vor ateriza fie pe aeroportul din Otopeni, fie pe cel din Băneasa. Vor fi măsuri speciale de securitate, pentru a evita orice incident.

Salonul oficial de la aeroportul Otopeni a fost modernizat cu 150 de mii de euro şi au fost angajate 20 de persoane pentru protocol.

"S-au amenajat, de asemenea, nişte fluxuri pentru demnitarii europeni care nu folosesc salonul oficial, astfel încât să poată trece mai rapid prin aeroport la orice oră, timpul de aşteptare pentru pasagerii VIP să fie cât mai scurt", a explicat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Pirotehniştii verifică traseele pe care trec oficialii. Nimic nu le scapă, aşa că verifică inclusiv coşurile de gunoi.

Liderii europeni vor circula în coloană oficială, iar Serviciul de Protecţie şi Pază are mai multe maşini blindate pe care le poate pune la dispoziţie, dacă va fi nevoie de ele.

Persoanele care se ocupă de înalţi oficiali europeni sunt verificate atent de specialiştii în securitate.

Vlad Ungar, jurnalist TVR: "Liderii europeni se vor întâlni atât cu preşedintele Klaus Iohannis, cât şi cu premierul Viorica Dăncilă. Ca măsură de siguranţă, vor fi verificate listele cu personalul de la hotelurile în care sunt cazaţi liderii europeni. Dacă sunt persoane proaspăt angajate, acestea vor fi atent verificate".

Ceremonia de preluare a preşedinţiei Consiliului UE va avea loc la Ateneul Român.

Televiziunea Română va transmite în direct joi, în Ediţie - eveniment, de la ora 19.00, concertul de la Ateneul Român.

Timp de 6 luni, cât durează preşedinţia României la cârma Consiliului Uniunii Europene, vor fi luate măsuri de securitate standard la nivel european.

Similare
RECOMANDĂRI