Manifestaţii de amploare anunţate azi la Bucureşti, la un an de la protestul diasporei din 10 august
Sursa foto:Protestul din 10 august 2018 Vizualizari:

Manifestaţii de amploare anunţate azi la Bucureşti, la un an de la protestul diasporei din 10 august

Un protest de amploare este anunţat pentru azi în Piaţa Victoriei din Bucureşti, la un an de la manifestaţiile antiguvernamentale ale diasporei din 10 august, soldate cu intervenţia în forţă a jandarmilor.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Bucureşti, manifestaţia este organizată de Tomescu Tommy Joul în calitate de reprezentant al Grupului de Acţiune Civică Diaspora pentru România. Cererea a fost aprobată pentru aproximativ 250 de mii de persoane.

Jandarmeria Capitalei României susţine că organizatorii au anunţat că protestul din Piaţa Victoriei începe la ora 14:00 şi se va desfăşura până la ora 22:15.

Jandarmeria Bucureşti a făcut  un apel la cei care participă la protest să se manifeste paşnic. Brigada Rutieră va lua măsuri de restricţionare a traficului în zona Pieţei Victoriei începînd cu ora 14:30.

Echipele de dialog ale Jandarmeriei vor fi prezente pentru menţinerea permanentă a legăturii cu organizatorii şi participanţii.

"Facem apel la toţi participanţii la aceste adunări publice să manifeste paşnic, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe forţele de ordine dacă observă persoane care au un comportament antisocial. Din raţiuni de siguranţă, participanţii la manifestaţii sunt rugaţi să nu deţină bagaje sau genţi voluminoase şi să se îndepărteze de persoanele sau grupurile care au intenţia de a periclita buna desfăşurare a evenimentelor", se mai arată în comunicatul Jandarmeriei.

Pe paginile sociale au fost create mai multe evenimente dedicate protestului.

Astfel, pe pagina de Facebook „Diaspora revine Acasă! 10 August 2019, TOŢI în Piaţa Victoriei!” oamenii sunt chemaţi la manifestaţie încă de la primele ore ale dimineţii: „A mai rămas foarte puţin până la 10 August 2019. Aproape nimic nu s-a schimbat, cu excepţia faptului că Dragnea a intrat la puşcărie. În continuare, însă, îi avem pe Tăriceanu, Dăncilă, Şerban Nicolae, Nicolicea, Iordache, Pleşoianu, iar lista poate continua. În continuare, dosarul 10 August este nerezolvat, ba mai mult a fost mutat la DIICOT, acolo unde PSD şi-a pus omul de încredere în urmă cu aproximativ un an jumătate. Tocmai din cauza acestor lucruri, pe 10 August 2019 ne vedem din nou în Piaţa Victoriei. În urma discuţiilor cu mai multe persoane implicate, acesta va fi programul general al protestului din 10 august: 1) adunarea începe încă de la primele ore ale dimineţii în Piaţa Victoriei; 2) la ora 17:00 ne mutăm cu toţii în Piaţa Revoluţiei, la sediul MAI, de unde la ora 19:00 va începe un marş spre Piaţa Victoriei. Traseul marşului este următorul: ora 19:00 - plecarea de la sediul MAI, din Piaţa Revoluţiei - sediul DIICOT (Calea Griviţei) - Guvern (pe Calea Victoriei). Sunt în jur de doi kilometri, iar timpul estimat este de jumătate de oră”.

În paralel cu manifestaţia din Piaţa Victoriei, de la ora 17:00 se va organiza un protest de mai mici dimensiuni în faţa sediului Ministerului de Interne din Piaţa Revoluţiei, de unde oamenii vor pleca, la ora 19:00, în marş spre Piaţa Victoriei, potrivit Agerpres.

Similare
RECOMANDĂRI