Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Logo-ul României în UE. O marcă pentru o Uniune Europeană în mişcare

România îşi plasează preşedinţia Consiliului Uniunii Europene sub un logo unic, creat de un elev de la un liceu din Bucureşti. Este un lup stilizat, simbol al unei Uniuni Europene în mişcare, ataşată valorilor sale, care pune preţ pe protecţia biodiversităţii. Creaţia lui Ioan Dobrinescu a fost aleasă câştigătoare deopotrivă de juriu şi de public.

Au fost peste 120 de propuneri de logo, iar concursul a stârnit un asemenea interes, încât pentru câştigarea acestuia s-au înfruntat chiar şi membri ai aceleiaşi familii, precum fraţii Dobrinescu.

Andrei tocmai a fost admis la Arhitectură, iar Ionică este elev la liceu. O luptă inegală la prima vedere. Totuşi, ca într-un basm modern, Prâslea a dat lovitura! Mezinul familiei n-a omorât însă balaurul din poveste, ci a cucerit juriul cu o versiune pământeană a acestuia.

A crezut de la început într-o idee care să fie arc peste timp pentru istoria românilor.

Ionică a lucrat contracronometru. S-a înscris printre ultimii la concurs. Mulţi dintre colegii şi profesorii de la şcoală nu au ştiut nimic despre proiectul lui.

Internetul a fost cu el. Pas cu pas, like cu like, ideea lui i-a cucerit pe cei din mediul virtual.

Ionică este convins că logo-ul său va transmite ideea unei Uniuni Europene încrezătoare, dinamice, şi foarte ataşată de valorile sale. În plus, simbolul ales vorbeşte şi despre o altă preocupare a tinerilor: grija faţă de mediu, ilustrată prin imaginea lupului, un animal care se regăseşte în mitologia multor popoare europene.

Similare
RECOMANDĂRI