Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Laura Codruţa Kovesi scapă de al treilea dosar disciplinar

Secţia pentru procurori a CSM a respins a treia actiune disciplinara formulată împotriva Laurei Codruţa Kovesi.

Decizia nu este definitivă. Inspecţia judiciara poate face recurs la Înalta Curte. Inspectia Judiciara o acuza pe Kovesi ca ar fi comis o abatere disciplinara in februarie 2018 cand a inserat într-un comunicat de presă pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la DNA Ploieşti. Acele stenograme constituiau probe într-un dosar al DNA.

Este a treia actiune disciplinara respinsa de CSM impotriva fostei sefe a DNA. Kovesi a fost cercetată pentru că nu ar fi respectat confidenţialitatea lucrărilor şi a înserat într-un comunicat de presă pasaje din discuţii ce vizau dosarul familiei Cosma, acestea fiind probe în respectiva cauză.

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de doamna Laura Codruţa Kovesi, la data faptei procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie („DNA”), pentru nerespectarea (…) confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a informaţiilor de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii, abatere disciplinară prevăzută de art. 99 lit. j) din Legea nr. 303/2004. Inspectorii judiciari au reţinut că procurorul a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, despre care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei şi care constituiau probe într-un dosar înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie”, a precizat, în luna septembrie 2018, Inspecţia Judiciară, printr-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Este vorba despre comunicatul de presă pe care DNA l-a transmis presei, în luna februarie 2018, pentru a răspunde acuzaţiilor lansate de Vlad Cosma la Antena3, când acesta a prezentat înregistrări cu discuţia cu fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea.

Pentru a clarifica situaţia, DNA a prezentat transcrierile discuţiilor cu apropiaţi ai familiei Cosma (o persoană din anturajul lui Mircea Cosma şi un ofiţer de poliţie de la ST Ploieşti.

Similare
RECOMANDĂRI