Sursa foto:Facebook: Laura Codruţa Kovesi Vizualizari:

Laura Codruţa Kovesi a obţinut cele mai multe voturi în Comisia LIBE, în procedura de selecţie a unui procuror-şef european

În Comisia LIBE, Laura Codruţa Kovesi a obţinut 26 de voturi. Cu 4 voturi mai puţin a obţinut candidatul francez, Jean-François Bohner. Candidatul german a obţinut un singur vot. Un vot a fost anulat.

Kovesi a fost audiată marţi în comisiile reunite de Justiţie şi Buget ale Parlamentului European, pentru funcţia de procuror-şef european. La final, s-a votat doar în Comisia de Buget. Kovesi a ieşit pe primul loc, la un vot distanţă de contracandidatul din Franţa.

În Comisia pentru Control Bugetar (CONT), Laura Codruţa Kovesi a obţinut cele mai multe voturi, 12, urmată de candidatul francez Jean-François Bohnert, cu 11 voturi. Procurorul german Andres Ritter a obţinut un singur vot.

Propunerea celor două comisii va fi apoi trimisă Conferinţei Preşedinţilor şi preşedintelui PE, Antonio Tajani. Procurorul-şef va fi numit de comun acord de către Parlamentul European şi Consiliu.

Similare
RECOMANDĂRI