lan Laufer: Îi sfătuiesc pe tineri să aibă curaj să-şi deschidă o afacere, pentru că merită riscul
Sursa foto:Profit.ro Vizualizari:

lan Laufer: Îi sfătuiesc pe tineri să aibă curaj să-şi deschidă o afacere, pentru că merită riscul

Tinerii români ar trebui să-şi ia inima-n dinţi şi să-şi asume deschiderea unei afaceri, întrucât, dacă au o idee bună şi sunt dispuşi să muncească, visurile lor pot deveni realitate, susţine Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, într-un interviu acordat pentru AGERPRES.

El a oferit propriul exemplu, arătând că şi-a deschis o firmă în timp ce era angajat într-o multinaţională şi, după mai multe luni în care a testat afacerea, s-a dedicat cu totul propriului business. Iată cum multinaţionalele pot deveni un fel de şcoală de unde tinerii pot "fura" cunoştinţe pe care să le aplice apoi în afacerile lor, spune ministrul. Cu toate acestea, avertizează Laufer, tinerii antreprenori trebuie să aibă foarte mare grijă la partea administrativă a unui business, pentru că, altfel, riscă să iasă din legalitate, notează sursa citată.

Printre problemele cele mai mari cu care se confruntă IMM-urile, ministrul a identificat subfinanţarea, dar şi lipsa forţei de muncă. În acest sens, Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri ar trebui să se axeze mai puţin pe programul Prima Casă, aşa cum se întâmplă acum, şi să se orienteze mai mult spre sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii pentru a accesa credite bancare. În ceea ce priveşte forţa de muncă, Laufer a arătat că a propus în Guvern un program de repatriere a românilor care au plecat să lucreze peste hotare.

Ministrul a vorbit, în interviu, şi despre modul în care vrea să construiască un ecosistem antreprenorial în România, dar şi despre faptul că foarte multe mari companii internaţionale, precum Mitsubishi, analizează posibilitatea unor investiţii considerabile în România.

Similare