La Târgu Secuiesc a fost inaugurat un patinoar acoperit
Sursa foto:Ziarul de Sport Vizualizari:

La Târgu Secuiesc a fost inaugurat un patinoar acoperit

Un patinoar acoperit a fost inaugurat la Târgu Secuiesc. Acesta este cel de-al treilea patinoar realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, alături de patinoarul olimpic de la Braşov, finalizat în anul 2010, şi de patinoarul de la Carta, judeţul Harghita, finalizat în 2011.

„Mă bucur să văd că, în ultimii ani, autorităţile locale sunt preocupate tot mai mult de dezvoltarea comunităţilor pe care le conduc, implicându-se activ în realizarea de investiţii utile pentru cetăţeni, în crearea de noi locuri de muncă, dar şi în atragerea turiştilor şi a investitorilor. De asemenea, mă bucur că ministerul pe care-l conduc, ca instituţie responsabilă cu domeniul dezvoltării, a contribuit la realizarea unor importante obiective de investiţii, cum este şi acest patinoar artificial, care va funcţiona tot timpul anului. De această investiţie vor beneficia multe generaţii de acum înainte pentru că, de fapt, este o investiţie în oameni – în oameni mai sănătoşi, mai activi şi mai relaxaţi”, a afirmat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

Valoarea totală a patinoarului este de 24.888.094,970 lei, cea mai mare parte a finanţării fiind asigurată prin CNI, care a gestionat derularea proiectului. Întrucât, iniţial, patinoarul nu dispunea de acoperiş, antrenamentele şi competiţiile se puteau desfăşura doar în sezonul rece, în condiţii improprii. Din acest motiv a fost nevoie de realizarea integrală a acoperişului, de execuţia reţelei de instalaţii (electrice, de încălzire, de ventilare şi climatizare), de lucrări la nivelul structurii de rezistenţă a patinoarului, de lucrări de compartimentare, de finisaj, precum şi de asigurarea dotărilor specifice şi amenajarea spaţiilor exterioare.

De asemenea, prin intervenţia CNI, au fost amenajate accese speciale pentru persoanele cu dizabilităţi şi s-au asigurat dotări sanitare conforme cu normativele în vigoare. În plus, în prezent, patinoarul dispune şi de amenajări exterioare (alei pietonale de acces şi evacuare public, locuri de parcare, spaţii verzi).

Suprafaţa de joc respectă standardele (având o dimensiune de 30mx60m), iar tribunele pot găzdui aproximativ 500 de spectatori.
 
Similare