Klaus Iohannis: România este cel mai bun partener pe care SUA îl pot avea
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Klaus Iohannis: România este cel mai bun partener pe care SUA îl pot avea

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a decorat joi, la Washington, mai mulţi membri ai Congresului american, context în care a afirmat că România este cel mai bun partener pe care SUA îl pot avea.

"Aceste distincţii reprezintă gratitudinea şi recunoştinţa pentru dedicaţia şi munca pe care o depuneţi în sprijinul aprofundării Parteneriatului Strategic. (...) Aceste decoraţii sunt simboluri adevărate de încredere între ţările noastre şi între naţiunile noastre. În acelaşi timp, acestea sunt, de asemenea, destinate să-i onoreze (...) pe oamenii pe care îi reprezentaţi în statele şi districtele dumneavoastră, pentru prietenia lor cu România", a spus şeful statului, la ceremonia care a avut loc la Congresul american, notează agerpres.ro.

Iohannis a arătat că ceremonia este un moment important pentru a sărbători 20 de ani de Parteneriat strategic româno-american. 

"Ne reaminteşte că forţa legăturii noastre stă în prietenia noastră neclintită, angajamentul nostru pentru aceleaşi valori şi promisiunea noastră de a ne sprijini întotdeauna. Într-adevăr, România este cel mai bun partener pe care Statele Unite îl pot avea. Este, de asemenea, o încurajare să căutam mereu noi oportunităţi pentru a spori securitatea şi prosperitatea celor două ţări şi naţiuni. Mă bazez pe entuziasmul şi hotărârea dumneavoastră de a continua această activitate. Ştiu că pot conta pe dumneavoastră! Şi trebuie să ştiţi că puteţi conta pe noi!", le-a transmis Iohannis congresmanilor americani. 

Preşedintele Iohannis i-a decorat în cadrul ceremoniei pe Michael Ray Turner, copreşedinte al Grupului de prieteni ai României din Congresul Statelor Unite ale Americii, Devin Nunes, preşedinte al Comitetului pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor, Mike Rogers, preşedinte al Subcomitetului pentru forţe strategice din Camera Reprezentanţilor, Jackie Walorski şi Robert Aderholt, membri în Grupul de prietenie pentru România din Camera Reprezentanţilor.

Congresmanii americani i-au mulţumit şefului statului pentru distincţiile acordate. 

Similare