Klaus Iohannis: Nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate de UE. Acest nou val poate fi ultimul
Vizualizari:

Klaus Iohannis: Nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate de UE. Acest nou val poate fi ultimul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că toate vaccinurile aprobate de Uniunea Europeană sunt vaccinuri sigure. „Nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european”, a declarat acesta, în contextul îngrijorările privind siguranţa vaccinului AstraZeneca.

De asemenea, preşedintele a făcut apel la populaţie să respecte măsurile şi a anunţat că vor fi luate „măsuri punctuale” în zonele unde situaţia epidemiologică o impune, scrie Digi24.

„Ne confruntăm din nou, din păcate, cu o etapă de creştere, vizibilă în numărul de infectări raportate zilnic şi în presiunea din ce în ce mai mare pe secţiile de terapie intensivă.

Acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că procesul de vaccinare este în plină desfăşurare, iar numărul persoanelor vaccinate creşte de la o zi la alta.

Situaţia este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ. Este nevoie de responsabilitate şi de un nou efort naţional acum.

Şansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape şi nu putem renunţa la prudenţă chiar acum.

Singurele metode care au fost dovedite ştiinţific că pot stopa pandemia sunt măsurile restrictive şi imunizarea unui număr semnificativ din populaţie.

Trebuie să luăm decizii informate, care au la bază recomandările specialiştilor şi, până în acest moment, nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european.

Până când vom atinge imunitate de grup prin vaccinare, va trebui să luăm măsuri punctuale, măsuri aplicate acolo unde situaţia epidemiologică o impune, pentru a slăbi presiunea de pe spitale.

Dragi români, haideţi să rămânem vigilenţi şi prudenţi, iar în felul acesta să îi ajutăm, de fapt, pe cei dragi! Vă mulţumesc şi vă doresc tuturor multă sănătate!”, a declarat preşedintele.

Similare
RECOMANDĂRI