Klaus Iohannis face apel la responsabilitate: „Răspândirea de ştiri alarmiste sau de ştiri false poate genera o epidemie de panică”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Klaus Iohannis face apel la responsabilitate: „Răspândirea de ştiri alarmiste sau de ştiri false poate genera o epidemie de panică”

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj pe Facebook în care face, din nou, apel la calm, în legătură cu subiectul coronavirus.

Preşedintele le transmite românilor că nu există niciun motiv real de panică şi cere mass-media să trateze cu responsabilitate subiectul, scrie Digi24.

Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situaţia generată de apariţia cazurilor de coronavirus în Europa şi de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecţia cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome uşoare, dureri în gât, tuse şi febră, ca în orice răceală. Aşadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităţilor şi de a ne informa constant din surse credibile şi oficiale”, a scris Klaus Iohannis.

Preşedintele transmite că instituţiile au luat deja toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea virusului. Klaus Iohannis cere instituţiilor de presă să trateze cu responsabilitate subiectul.

„Instituţiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în ţara noastră şi a limita efectele sale negative. Să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaţionalul în aceste momente. Răspândirea de ştiri alarmiste sau chiar de ştiri false poate genera o epidemie de panică, cu consecinţe nocive pentru semenii noştri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informaţiilor utile de prevenţie şi să avem grijă să protejăm vârstnicii şi persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice”, a mai scris preşedintele.

Mesajul preşedintelui este însoţit de o imagine care conţine sfaturile de care cetăţenii trebuie să ţină cont. Printre acestea, să se spele pe mâini cât mai des, să nu îşi atingă nasul, ochii, gura dacă mâinile nu sunt curate, să îşi acopere nasul şi gura atunci când strănută sau să nu folosească medicamente antivirale sau antibiotice fără sfatul medicului.

Similare
RECOMANDĂRI