Klaus Iohannis: Este inadmisibil să mai avem tăieri ilegale de păduri
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Klaus Iohannis: Este inadmisibil să mai avem tăieri ilegale de păduri

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat vineri, 6 martie, la evenimentul de lansare a Campaniei Naţionale de Împădurire „O pădure cât o ţară”, pe Şantierul de împădurire Ulieşti, din cadrul Ocolului Silvic Găeşti, judeţul Dâmboviţa.

„Trebuie să fim conştienţi că problema climei este foarte serioasă, iar studiile arată că cea mai eficientă măsură de a combate schimbările climatice este plantarea de păduri. Pentru mine personal e o mare bucurie că putem să începem azi această campanie de replantare. Pădurile sunt aurul verde al României şi acest aur trebuie protejat şi înmulţit”, a declarat Klaus Iohannis, înainte să planteze împreună  cu ministrul mediului şi cu premierul Orban un stejar, scrie digi24.ro.

Klaus Iohannis a mai spus că România se numără printre foarte puţinele zone din Europa care mai are păduri virgine care trebuie protejate.
„Pădurea trebuie protejată. E inadmisibil ca în secolul 21 să avem tăieri ilegale masive. Şi îi rog pe decidenţi să găsească noi instrumente pentru a proteja pădurile României. E nevoie acolo unde au fost păduri pentru exploatare să se exploateze, dar în mod organizat şi legal. E nevoie de mai multă pădure în România. Avem probleme de mediu. În ultimele zile s-a discutat de poluarea puternică de peste tot din România. Se ştie că pădurile sunt foarte importante pentru a da aer curat. Pădurile curăţă aerul, contribuie la un mediu mai sănătos, mai curat. Trebuie să fim conştienţi că problema climei este una foarte serioasă. Şi pentru noi, mai ales în sudul ţării, există pericolul să se formeze zone deşertice. Toate studiile au dovedit că cea mai eficientă măsură este plantarea de păduri”, a mai spus oficialul.

La campania de împădurire au fost prezenţi şi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, premierul Ludovic Orban şi premierul desemnat Florin-Vasile Cîţu.

„Codrul e frate cu românul. Să arătăm că şi românul este frate cu codrul. Să arătăm că peste tot unde sunt probleme cu solul, cu aerul, putem să asigurăm un viitor pentru copiii noştri. Nu e suficient să ne implicăm doar noi în acestă campanie. Fiecare trebuie să contribuie”, a declarat şi Ludovic Orban.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat că sunt 53 de milioane de copaci care vor fi plantaţi în cadrul campaniei „O pădure cât o ţară”.
Conform unui comunicat al Ministerului Mediului, este cea mai mare campanie de împădurire din ultimul deceniu, urmând a fi plantate peste 2500 de păduri.
Similare
RECOMANDĂRI