Klaus Iohannis după întâlnirea cu Juncker: România este o ţară proeuropeană, aşa va rămâne
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Klaus Iohannis după întâlnirea cu Juncker: România este o ţară proeuropeană, aşa va rămâne

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că a discutat cu şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi a subliniat că România este o ţară proeuropeană şi aşa va rămâne, transmite Agerpres.

"Referitor la Preşedinţia Consiliului Uniunii am subliniat chiar în introducere că România este o ţară proeuropeană. Aşa va rămâne. Este o ţară deplin angajată în procesul de consolidare a Uniunii şi în summitul pe care îl vom organiza în timpul Preşedinţiei noastre vom contribui, cred eu, într-o măsură foarte bună la construcţia unui viitor foarte bun pentru Uniune. (...) Viziunea noastră este una puternic proeuropeană şi avem ca obiectiv strategic o integrare mai profundă în Uniune, vrem ca acest lucru să transpară şi prin felul prin care vom organiza Preşedinţia. Noi suntem pentru o integrare mai profundă", a spus şeful statului, în conferinţa de presă comună cu Jean-Claude Juncker şi comisarul european Corina Creţu.

Preşedintele Iohannis a evidenţiat cele patru dimensiuni importante care vor sta la baza elaborării programului României pentru Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, respectiv: asigurarea unei creşteri durabile şi echitabile pentru toate statele membre în inovare, digitalizare şi creşterea gradului de convergenţă şi a conectivităţii, menţinerea unei Europe sigure pentru cetăţenii săi, consolidarea rolului global al Uniunii Europene şi promovarea valorilor europene.

Şeful statului român a precizat că în pregătirea Preşedinţiei Consiliului UE are "foarte multe probleme de rezolvat". În acest context, el a mulţumit preşedintelui Juncker pentru disponibilitatea exprimată de a sprijini România fie prin discuţii la nivelul conducerii, fie prin discuţii la nivel tehnic.

Iohannis a menţionat că dosarele care vor fi scadente în timpul Preşedinţiei României sunt: Brexit, negocierile pe cadrul multianual post 2020 şi viitorul UE.
Similare
RECOMANDĂRI