Judeţul Vâlcea va primi peste 10 milioane de lei prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală
Sursa foto:Finantare.ro Vizualizari:

Judeţul Vâlcea va primi peste 10 milioane de lei prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală

Contracte de finanţare în valoare totală de 10,79 milioane de lei româneşti pentru judeţul Vâlcea au fost semnate de către viceprim-ministrul României, Sevil Shhaideh. Proiectele vizează refacerea drumurilor judeţene, consolidarea de poduri şi podeţe, ziduri de sprijin, precum şi reamenajarea Şcolii de Arte şi Meserii din Râmnicu Vâlcea.

Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a II-a, este un program vital pentru dezvoltarea locală şi regională prin care se va asigura finanţarea a 9.500 de obiective de investiţii, dintre care 2.500 de creşe şi grădiniţe şi 2.000 de unităţi de învăţământ preuniversitar. 

PNDL reprezintă principalul program naţional de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din ţară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educaţie, apă – canalizare, energie termică şi electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte şi sport.
Similare