Judecătoarea Simona Marcu, noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii din România
Sursa foto:digi24.ro Vizualizari:

Judecătoarea Simona Marcu, noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii din România

Noua conducere a Consiliului Superior al Magistraturii a fost aleasă astăzi. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat la şedinţa în care s-a discutat şi raportul de activitate al instituţiei pe anul 2017. Aceasta a fost prima apariţie publică a şefului statului din acest an.

Simona Marcu a fost singura candidată pentru această funcţie.

”În România, Justiţia este independentă şi trebuie să rămână aşa. Eu, preşedintele, voi face tot ce îmi stă în putinţă, constituţional, să vă ajut. Veţi avea în mine un partener şi un susţinător constant, pe care vă puteţi baza. CSM garantează independenţa justiţiei în România”, a spus Klaus Iohannis în şedinţa CSM.

La şedinţă a participat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi procurorul general al României, Augustin Lazăr.

Pe ordinea de zi a şedinţei plenului CSM a fost şi prezentarea raportului de activitate al instituţiei pe anul 2017, în mandatul judecătorului Mariana Ghena - preşedinte şi al procurorului Cristian Ban - vicepreşedinte.

CSM are în componenţă 19 membri: nouă judecători şi cinci procurori aleşi de magistraţi în adunările generale ale instanţelor şi parchetelor şi validaţi de Senat, doi reprezentanţi ai societăţii civile aleşi de Senat şi trei membri de drept - ministrul Justiţiei, preşedintele ÎCCJ şi procurorul general al României. Mandatul membrilor aleşi este de şase ani, fără posibilitatea reînvestirii.

Similare