Istoricul Andrei Muraru a fost acreditat oficial de preşedintele Joe Biden ca ambasador al României în SUA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Istoricul Andrei Muraru a fost acreditat oficial de preşedintele Joe Biden ca ambasador al României în SUA

Istoricul Andrei Muraru a fost acreditat oficial de Casa Albă ca ambasador al României în SUA, conform unui mesaj publicat sâmbătă de diplomatul român pe pagina sa de Facebook.

Ataşând o fotografie cu scrisoarea semnată de preşedintele american Joe Biden, diplomatul a transmis că este o onoare pentru el să primească scrisoarea de preşedintele american şi că va lucra neobosit şi cu dedicare pentru a întări relaţia specială şi Parteneriatul strategic dintre SUA şi România.

„Am fost onorat să primesc scrisoarea Preşedintelui Joe Biden, prin care sunt oficial acreditat, cu drepturi depline, ca ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în SUA. Voi lucra neobosit şi cu dedicare pentru a întări relaţia specială şi Parteneriatul strategic dintre statele noastre. Sunt convins că, în anii următori, istoria acestei minunate prietenii o vom scrie împreună, punând în faţa oricărei provocări cheia de boltă a relaţiei noastre - securitatea şi prosperitatea naţiunilor noastre”, a scris ambasadorul român. 

Andrei Muraru este fratele geamăn al deputatului liberal Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iaşi şi consilier onorific al premierului Florin Cîţu pentru combaterea xenofobiei şi antisemitismului. În trecut, Andrei Muraru a fost consilier prezidenţial al preşedintelui Klaus Iohannis.

Pe 7 iulie 2021, acesta a fost eliberat din funcţia de consilier prezidenţial şi numit ca ambasador al României în Statele Unite ale Americii. Recent, noul ambasador al României în SUA s-a întâlnit cu secretarul Departamentului Securităţii Naţionale al SUA, Alejandro Mayorkas, cei doi discutând despre subiectul „Visa Waiver”.

Sursa: deschide.md

Similare
RECOMANDĂRI