Investiţii de 59 de milioane de euro în modernizarea transportului fluvial din România
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Investiţii de 59 de milioane de euro în modernizarea transportului fluvial din România

59 de milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite în modernizarea ecluzelor de pe canalele Dunăre - Marea Neagră şi Midia Năvodari – Poarta Albă. Acestea din urmă asigură conexiunea portului Constanţa, de pe litoralul Mării Negre, cu fluviul Dunărea, în regiunea de sud-est a României.

"Proiectul va permite o mai bună exploatare a potenţialului uriaş de care dispune traficul fluvial în ceea ce priveşte schimburile comerciale. El va aduce beneficii economiei întregii regiuni de sud-est a României şi, pe plan mai larg, celei a macro-regiunii Dunării, ce reuneşte nouă state membre ale UE şi alte cinci ţări vecine", a declarat comisarul european pentru politică regională Corina Creţu în legătură cu noul proiect de investiţii.

Lucrările vor permite un trafic fluvial cu aproape 50% mai mare, în paralel cu îmbunătăţirea gradului de siguranţă a navigaţiei şi creşterea nivelului de protecţie a zonelor limitrofe în caz de inundaţii.

Cele două canale de navigaţie fac parte din reţeaua transeuropeană de transport, secţiunea ce leagă fluviile Rin şi Dunăre. Lucrările urmează a fi finalizate în anul 2021.

Similare
RECOMANDĂRI