Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Învăţământul românesc, atractiv pentru străini. Mii de tineri din toată lumea sunt înscrişi la universităţile din România

În timp ce tinerii români sunt în continuare atraşi de facultăţile din Occident, tot mai mulţi străini vin să studieze în România. Aproape 20 de mii din toată lumea sunt înscrişi la universităţile noastre. Consideră că nivelul de învăţământ e comparabil cu cel de afară, iar în plus taxele sunt mult mai mici decât în Germania, Franţa sau Italia.

Taxele mici sunt principalul motiv pentru care Khemiri a lăsat Tunisia pentru cursurile Facultăţii de Inginerie Electronică şi Telecomunicaţii. Este unul dintre cei aproape 2000 de străini care îşi fac studiile la Politehnica Bucureşti. Tânărul plăteşte 1.400 de euro pe an.

Cazarea şi mâncarea îl mai costă încă 500 de euro, pe lună. Dar tot nu i se pare mult. Lucrează part-time la un call center şi în timpul liber face fotografii profesionale.

Balnur Aldaeva este din Kazahstan şi a venit să studieze ştiinţele politice, la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, în limba română.

La Universitatea Babeş-Bolyai învaţă peste 700 de studenţi străini, iar numărul acestora creşte în fiecare an.

În Cluj, cele mai căutate locuri sunt la Universitatea de Medicină şi Farmacie.

Taxele sunt între 3.000 şi 5.000 de euro pe an. Sunt mult mai mici decât la Paris, unde ajung şi la 10.000 de euro pe an.

Similare
RECOMANDĂRI