Intervenţie salvatoare în Marea Neagră. Garda de Coastă a readus la mal şapte turişti luaţi de vânt
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Intervenţie salvatoare în Marea Neagră. Garda de Coastă a readus la mal şapte turişti luaţi de vânt

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit cu două nave proprii pentru salvarea a şapte persoane. Persoanele respective practicau sporturi nautice şi se aflau în imposibilitatea de a se întoarce la ţărm din cauza vântului puternic.

Astfel, în urma unui apel telefonic primit sâmbătă, în jurul orei 12.35, prin care s-a semnalat faptul că un grup de şapte persoane care practicau sporturi nautice cu plăci de surf în zona pescăriei Olimp se află în imposibilitatea de a se întoarce la ţărm din cauza vântului puternic, a fost iniţiată de către Serviciul M.R.C.C. al Autorităţii Navale Române o acţiune pentru căutarea şi salvarea persoanelor.

La operaţiune au participat, alături de cele două nave ale Gărzii de Coastă, o navă aparţinând A.R.S.V.O.M şi o ambarcaţiune pescarească. Ajunşi la fata locului, poliţiştii de frontieră au salvat şi preluat la bordul navei PFR patru persoane, celelalte trei fiind salvate de către ambarcaţiunea pescărească. Toate cele şapte persoane au ajuns la mal in siguranţă, nefiind nevoie de îngrijiri medicale.
Similare
RECOMANDĂRI