În România se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei, cu câteva excepţii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În România se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei, cu câteva excepţii

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi seara, care sunt restricţiile impuse prin Ordonanţa Militară 3, care vizează interzicerea părăsirii locuinţelor. Astfel, se va putea părăsi domiciliul doar în anumite condiţii, iar persoanele în vârstă de peste 65 de ani vor avea voie să plece de acasă doar între orele 11.00-13.00, potrivit stiriletvr.ro.

Declaraţii Marcel Vela:

  • Luăm măsuri mai dure, pe care le-am anuntat deja, in primele două ordonante militare
  • Comportamemtul nostru va face diferenta in zilele care urmează
  • Sănătatea celor dragi depinde de sanatatea noastra, dar si de restrcitiile ce vor intra in vigoare de mâine
  • Ii indemn pe cei ce nu constientizează pericolul să se trezească
  • MAI a emis Ordonanţa Militară 3 din 24 martie 2020
 

ORDONAŢA MILITARĂ 3:

-  Se interzice circulaţia tuturor persoanelor cu excepţiile: deplasarea în interes profesional, asigurarea de bunuri pentru necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor domestice, asistenţă medicală care nu poate fi amânată, îngrijire copil, asistenţă pentru persoane vârstnice, deplasări scurte pentru activitate fizică, dar sunt excluse toate activităţile de echipă

- O alta exceptie este pentru donarea de sânge sau în scopuri umanitare

- Circulatia persoanelor care au implinit 65 de ani este permisa numai intre ora 11-13, strict pentru: asigurarea de bunuri care asigura necesitatile de baza pentru om si animal, pentru motive medicale

- Circulaţia persoanelor de peste 65 de ani este permisa si in afara intervaului 11-13 daca acest lucru se face in interes profesional ori pentru realizarea de activitati agricole.

- Pentru verificarea motivului deplasării, angajaţii prezintă adeverinţa de serviciu semnată de angajator. Am cerut să fie acceptată adeverinţa fără ştampilă.

- Liber profesioniştii, PFA prezintă declaraţie pe proprie răspundere. Declaraţiile trebuie să cuprindă numele, data naşterii, motivul deplasării, data, semnătura. Declaraţia poate fi prezentată şi prin intermediul telefonului, tabelei.

-  Măsura se aplică de mâine, 25 martie, ora 12.00.

-  Se instituie măsura izolării la domiciliu sau carantinării pentru toate persoanele care intră în România.

-  Autorităţile locale au obligaţia să identifice şi să adăpostească persoanele fără adăpost.

- Instituţiile publice şi firmele au obligaţia de a marca cu semne vizibile zona pentru clienţi. Administratorii pieţelor agroalimentare au obligaţia de a organiza activitatea astfel încât să se păstreze distanţa socială.

- Se suspendă toate zborurile comerciale spre Franţa şi Germania pentru o perioadă de 14 zile.

-  Se interzice accesul piloţilor la bordul navelor venite din zonele roşii şi galbene dacă nu au măsuri de protecţie.

- Documentele care expiră pe perioada stării de urgenţă pot fi schimbate în termen de 90 de zile de la încetarea stării de urgenţă

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au anunţat astăzi că urmează  noi restricţii de circulaţie a persoanelor. Astfel, dacă până acum restricţionarea circulaţiei persoanelor era obligatorie doar pe timpul nopţii, ziua fiind vorba despre "recomandări", va exista obligativitatea şi în intervalul orar 6.00-22.00.

Premierul Orban a anunţat că va exista un interval orar în care vor putea circula persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

Luni seara la ora 22:00 a intrat în vigoare prevederea ordonanţei militare nr. 2 anunţată sâmbătă seară de ministrul de Interne Marcel Vela, prin care au fost impuse restricţii de circulaţie în timpul nopţii. Potrivit acesteia,  persoanele care ies din casă în intervalul 22:00 - 6:00 trebuie să prezinte o declaraţie pe propria răspundere sau o adeverinţă de la angajator.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie completată înainte de a ieşi din casă. Se poate circula şi noaptea numai pentru a ajunge la muncă sau de la muncă acasă, pentru cumpărături în zona locuinţei, asistenţă medicală care nu poate fi amânată, decesul unei rude, îngrijirea bătrânilor sau deplasări scurte în apropierea locuinţei pentru nevoile animalelor de companie.

Similare
RECOMANDĂRI