Ghidul locurilor de muncă disponibile în criza COVID-19, în România. Unde se fac angajări în această perioadă
Vizualizari:

Ghidul locurilor de muncă disponibile în criza COVID-19, în România. Unde se fac angajări în această perioadă

Peste un milion de angajaţi din economia României riscă să intre în şomaj, ca urmare a măsurilor luate de România pentru a combate epidemia de coronavirus, iar în „aceste momente de perturbare majoră a echilibrului sanitar, economic şi financiar” think tank-ul INACO Iniţiativa pentru Competitivitate a lansat prima ediţie a Ghidului locurilor de muncă disponibile în criza COVID-19.

„În momentele de cumpănă pe care le trăim, este nevoie ca noi toţi să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a ne aduce contribuţia la binele celorlalţi. Noi, echipa de voluntari ai INACO, punem la dispoziţia celor care caută un loc de muncă acest ghid, cu informaţii clare, actualizate, eficient structurate şi uşor de urmărit, culese de la instituţiile care au nevoie de forţă de muncă. Ne gândim şi la cei care se întorc definitiv în ţară, la cei care îşi pierd azi slujba, intră în şomaj tehnic sau parţial, la toţi cei care caută un loc de muncă, la cei care nu ştiu unde şi cum să le găsească”, a declarat pentru Agerpres Andreea Paul, preşedintele INACO, şi coordonatorul acestui proiect.

Potrivit unui comunicat al INACO, posturile vacante din ghid sunt în sectorul bugetar, la Ministerul Afacerilor Interne - Direcţia Medicală, la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti.

Medici, asistenţi medicali, personal administrativ în domeniul medical, consilieri juridici, inspectori de trafic rutier sunt câteva dintre cele mai cerute job-uri. Vor urma în ghid locuri de muncă în poliţie şi în domeniul asistenţei sociale.

Domeniile conexe structurilor statului care se luptă cu reducerea efectelor pandemiei vor face mai multe angajări în perioada următoare, ca urmare a creşterii comenzilor din partea statului şi a partenerilor economici care au contract cu statul.

În viitorul apropiat, numărul posturilor publicate la stat, cu angajare fără concurs, va creşte odată cu presiunea impusă de criza COVID-19, se menţionează în comunicat.

Similare
RECOMANDĂRI