Forţele Terestre Române vor lua parte la Defender Europe 20, cel mai mare exerciţiu militar NATO organizat de SUA în Europa în ultimii 25 de ani
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Forţele Terestre Române vor lua parte la Defender Europe 20, cel mai mare exerciţiu militar NATO organizat de SUA în Europa în ultimii 25 de ani

Forţele terestre ale Armatei României vor lua parte, anul acesta, la Defender Europe 20, cel mai mare exerciţiu militar desfăşurat de Statele Unite în Europa în ultimul sfert de secol şi pentru care forţele americane au început joi pregătirile.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, pentru anul 2020, structurile celei mai numeroase categorii de forţe din Armata României vor rămâne angajate în importante evenimente de instrucţie, în context multinaţional şi întrunit, la exerciţii naţionale şi în afara spaţiului naţional.

„Forţele terestre vor fi implicate şi în exerciţiul Defender Europe 20, una dintre cela mai complexe aplicaţii ale NATO, parte a Atlantic Resolve”, se arată în comunicatul citat.

Defender Europe 20 va spori pregătirea şi interoperabilitatea strategică prin exercitarea capacităţii militare a Statelor Unite de a implementa rapid o forţă şi echipamente credibile de luptă din Statele Unite către Europa.
 

Exerciţiul comun de pregătire multinaţională este programat să se desfăşoare din aprilie până în mai 2020, cu mişcări de personal şi echipamente care se desfăşoară în perioada februarie – iulie 2020. 

Celor 20.000 de militari americani – dintre care 12.250 activi, 7.000 din partea Gărzii Naţionale şi 750 în rezervă – li se vor alătura aproximativ 9.000 de militari SUA staţionaţi în Europa. În total, urmează să participe 37.000 de militari aliaţi, scrie Calea Europeană.

Exerciţiile vor avea loc în 10 state diferite, dar cele mai importante dintre ele se vor desfăşura în Germania şi Polonia. În total, vor fi desfăşurate  20.000 de echipamente militare.

Similare
RECOMANDĂRI