Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu a ajuns la final. 300 de spectacole şi expoziţii, prezentate în 10 zile

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu a ajuns la final. Au fost 10 zile pline de viaţă şi culoare, în care zeci de mii de oameni au putut vedea peste 300 de spectacole şi expoziţii. Oraşul a fost ocupat de artişti şi spectatorii lor. Cortina va fi trasă în această seară. O parte din personalităţile marcante ale teatrului, prezente la ediţia din acest an, au fost premiate încă de aseară.

Peste 3300 de artişti din 73 de ţări au adus culoare, fantezie şi muzică pe străzile şi în pieţele din vechiul oraş medieval.

Personaje fantastice, pe piciorange, toate îmbrăcate în roşu, şi-au făcut apariţia pe pietonala din centrului Sibiului. Au făcut acrobaţii nemaivăzute şi au răspândit bună dispoziţie.

"FANTEZIE ÎN ROŞU", spectacol itinerant, a fost adus la Sibiu de trupa franceză "Mademoiselle Paillette".

Odată cu lăsarea serii, spectacolul s-a mutat în Piaţa Mare. Deasupra mulţimii au plutit nonşalant peşti, păsări şi chiar clădiri, toate baloane cu heliu pictate extravagant şi dirijate de francezii companiei Plasticiens Volants.

Show-ul lor, "O LUME NEBUNĂ", a fost pus în mişcare cu 800 de metri cubi de heliu.

Au fost omagiate şi şase dintre personalităţile care au schimbat lumea artelor spectacolului prin creaţiile lor.  De acum, au câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Parcul Cetăţii.

Ultimul gong al festivalului va fi astăzi şi înseamnă un foc de artificii spre miezul nopţii. Este şi promisiunea ca ediţia de anul viitor, cea de-a 27-a, va cuceri din nou Sibiul şi pe iubitorii de artă din toată lumea.

Similare
RECOMANDĂRI