FEI şi UniCredit susţin IMM-urile inovatoare din Europa centrală şi de est cu jumătate de miliard de euro
Sursa foto:ec.europa.eu Vizualizari:

FEI şi UniCredit susţin IMM-urile inovatoare din Europa centrală şi de est cu jumătate de miliard de euro

Fondul European de Investiţii şi UniCredit au semnat un contract de extindere a garanţiei InnovFin pentru întreprinderile mici şi mijlocii, cu scopul de a dinamiza accesul la finanţare pentru firmele mici, mijlocii şi cu capitalizare medie inovatoare din opt ţări, inclusiv România.

Acest nou acord va permite UniCredit să ofere, atât prin băncile cât şi prin entităţile sale de leasing, o finanţare suplimentară de 340 de milioane de euro companiilor inovatoare din Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România şi Serbia. Finanţarea suplimentară vine în completarea portofoliului agreat iniţial de 160 de milioane de euro. Astfel, IMM-urile şi firmele cu capitalizare medie din ţările menţionate vor avea acces la fonduri de jumătate de miliard de euro.

Tranzacţia beneficiază de sprijinul Orizont 2020, programul-cadru pentru cercetare şi inovare al UE, precum şi al Fondului European pentru Investiţii Strategice.

Băncile din Bosnia şi Hertegovina şi Serbia fi sprijinite de garanţia FEI şi Orizont 2020, în timp ce contractele de garanţie cu băncile Grupului UniCredit din Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria şi România se vor baza pe sprijinul FEIS.

Mai mult, tranzacţia reflectă angajamentul UE de a lansa rapid iniţiative concrete care vizează accelerarea tranzacţiilor de împrumut şi de garantare, capabile să stimuleze crearea de locuri de muncă şi creşterea economică în UE.

Fondul European de Investiţii este parte a Grupului Băncii Europene de Investiţii. Misiunea sa centrală este de a sprijini întreprinderile micro, mici şi mijlocii din Europa prin facilitarea accesului la finanţare. 

UniCredit este un Grup Pan-European puternic, cu un model simplu de bancă comercială şi un sistem integrat de Bancă Corporate şi de Investiţii, care pune la dispoziţia a 25 milioane de clienţi o reţea unică în Vestul, Centrul şi Estul Europei. UniCredit oferă expertiză locală şi internaţională şi îşi susţine clienţii la nivel global, oferindu-le acces de neegalat la bănci de top în cele 14 pieţe principale şi în alte 19 ţări la nivel global. Reţeaua europeană a UniCredit include Italia, Germania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, România, Rusia, Slovacia, Slovenia, Serbia şi Turcia.

Similare
RECOMANDĂRI