Liviu Dragnea: Evaluarea miniştrilor este finalizată, iar luni se va lucra la concluzii
Sursa foto:Aktual 24 Vizualizari:

Liviu Dragnea: Evaluarea miniştrilor este finalizată, iar luni se va lucra la concluzii

"Evaluarea este finalizată, în noaptea asta o să dăm o formă finală, mâine (luni-n.r.) vom lucra la concluzii, pentru că astea sunt la fel de importante şi cred că vom începe să ne vedem cu miniştrii", a afirmat duminică seara Liviu Dragnea, la sediul central al PSD.

Întrebat unde sunt cele mai mari probleme, Dragnea a spus: "În unele domenii".

"Sunt multe domenii în care sunt probleme. O să prezentăm raportul public, ca să înţeleagă toată lumea despre ce e vorba", a adăugat liderul social-democraţilor, citat de Agerpres.

El a precizat că nici premierul, nici alţi membri ai cabinetului nu au raportul pe masă în acest moment, pentru că nu este gata. "Nici nu-mi permit să i-l trimit fără să fie finalizat. O să-l discutăm împreună, că doar nu e un raport al meu, să plec cu el acasă", a spus Dragnea.

Întrebat dacă eventualele remanieri vor fi trecute în corpul raportului sau la concluzii, liderul PSD a arătat că "la concluzii".

"La concluzii dacă va fi nevoie, dacă va fi cazul să ajungem la asta. Am văzut şi chiar nu vreau să se supere nimeni, titlu cu 'cea mai tensionată seară'. Chiar pentru mine nu e deloc tensionată această seară. Nu e vorba de tensiune, cred că s-a creat foarte multă tensiune, îmi pare rău că s-a creat foarte multă tensiune pentru că, până la urmă, este o evaluare a activităţii unui guvern, care lucrează pentru ţară, nu lucrează pentru el. Şi PSD-ul a mers în alegeri cu un program, românii au avut de ales între mai multe programe şi au spus — acesta este programul pe care îl vrem şi l-au votat. Drept pentru care guvernul este pus să pună în practică acel program", a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Potrivit acestuia, cel mai important nu este cine face parte din guvern, ci ca programul să fie pus în aplicare.

"Pentru că n-am fost în alegeri ca să le spunem românilor: 'Vrem să facem un program, votaţi-ne ca să trăim binişor'. Nu, am spus că vrem să trăim mai bine, adică să trăiască românii mult mai bine, drept pentru care s-a făcut un program bun dar complex, recunosc, şi nu uşor de pus în practică şi în aceste condiţii este nevoie de foarte multă implicare de foarte multă muncă, de foarte multă rigoare şi implicare. Şi lene deloc. Şi, în urma concluziilor, este nevoie să ajungem la schimbarea unor membri ai guvernului, este suficient să se adopte nişte măsuri administrative, de fluidizare a circuitului documentelor, de o colaborare mai bună internă sau trebuie să ajungem la alte măsuri? Şi va fi o discuţie deschisă în Comitetul Executiv, unde vom lua decizii pe care le vom transmite", a detaliat Liviu Dragnea.

Similare