Două aeronave MiG-21 româneşti au interceptat patru avioane ale Rusiei deasupra Mării Negre
Vizualizari:

Două aeronave MiG-21 româneşti au interceptat patru avioane ale Rusiei deasupra Mării Negre

Două aeronave MiG-21 LanceR româneşti au interceptat desupra Mării Negre, în spaţiul aerian internaţional, patru aeronave ale Federaţiei Ruse. Ministerul Apărării de la Bucureşti a confirmat informaţia, precizând că „misiunea a fost una de rutină”.

În cadrul misiunii standard de poliţie aeriană, care a fost executată azi, două aeronave MiG-21 LanceR ale Forţelor Aeriene Române au interceptat patru aeronave ruse deasupra Mării Negre, în spaţiul aerian internaţional, scrie defenseromania.ro.

Se pare că este vorba despre două aeronave Tupolev-22 şi două Su-27, potrivit colonelului Constantin Spânu, directorul de comunicare al MApN.

„A fost o misiune standard de poliţie aeriană executată azi de Forţele Aeriene Române. La solicitarea Centrului NATO de Operaţiuni Aeriene Combinate au ridicat două aeronave MiG-21 LanceR pentru o operaţiune de interceptare şi identificare vizuală a unor aeronave care evoluau în spaţiul aerian internaţional, în zona de responsabilitate a Bulgariei, dincolo de apele teritoriale bulgăreşti. Aeronavele MApN au executat fără probleme misiunea, au identificat vizual două aeronave Tupolev-22 şi două aeronave Suhoi-27 ale Forţelor Aeriene Ruse. Aş caracteriza misiunea ca una de rutină, lipsită de probleme, aeronevele Forţelor Aeriene Române s-au întors la bază după executarea acestei misiuni”, a declarat Constantin Spînu, pentru postul de televiziune Digi 24.

Similare
RECOMANDĂRI