Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Donald Tusk a felicitat România la început de mandat la preşedinţia Consiliului UE

Prima zi a anului a marcat şi începutul preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. Romania deţine pentru prima dată de la aderare locul central în clubul european, fiind pentru şase luni, principalul mediator şi gestionar al dosarelor europene.

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene se axează pe patru direcţii de acţiune, sub motto-ul coeziunii ca simbol al nevoii de solidaritate şi unitate de care are nevoie UE în acest moment. Aceste direcţii de acţiune sunt Europa convergentei, Europa siguranţei, Europa valorilor comune şi Europa, actor global.
 
Pe contul său de Twitter, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk a felicitat România cu ocazia începerii primului său mandat la preşedinţia rotativă a Consiliului UE. 

„Îi urez succes României cu ocazia primei sale preşedinţii a (Consiliului) UE. Sunt încrezător că veţi reuşi şi aştept cu nerăbdare să colaborez cu dumneavoastră'', a scris oficialul european marţi pe pagina să oficială de Twitter.

România îşi propune să fie un mediator imparţial pentru toate temele care se afla în acest moment pe agenda Uniunii Europene.
Similare
RECOMANDĂRI