Donald Trump a trimis la Timişoara o placă din bronz dedicată memoriei eroilor şi martirilor Revoluţiei române
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Donald Trump a trimis la Timişoara o placă din bronz dedicată memoriei eroilor şi martirilor Revoluţiei române

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a trimis la Timişoara o placă comemorativă de bronz, pentru a marca 30 de ani de la revoluţia anticomunistă din România, care a început în urmă cu trei decenii, la 16 decembrie 1989, în Timişoara.

Plăcuţa va fi montată pe zidurile Garnizoanei din Piaţa Libertăţii, locul în care, în 17 decembrie 1989, armata a deschis focul împotriva manifestanţilor, a afirmat şeful Direcţiei de Patrimoniu şi Cultură Timiş, Sorin Predescu, potrivit Radio Timişoara.

Potrivit opiniatimişoarei.ro, placa de bronz va fi dezvelită de noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckermann, la 20 decembrie, în prima sa vizită la Timişoara de la preluarea mandatului, aceasta fiind trimisă de preşedintele Donald Trump, în memoria eroilor Revoluţiei. 

Aceasta va fi aşezată pe clădirea ce va adăposti viitorul Muzeu al Revoluţei.

”Primim de la Casa Albă un cadou, o placa de bronz care va fi montată pe clădirea viitorului sediu al Muzeului Naţional al Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Placa este donată de însuşi preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump”, a spus primarul Nicolae Robu, conform sursei citate.

Pe placă va sta scris:

”Această placă este dedicată în memoria eternă a eroilor din Timişoara şi martirilor care au pierit în urmă cu treizeci de ani, luptând pentru libertate, democraţie şi drepturile omului, în Decembrie 1989. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe aceştia şi pe poporul român.

Donald J. Trump

Cei 30 de ani scurşi de la Revoluţia Română din decembrie 1989, singura sângeroasă din Europa de Est, au fost şi vor fi marcaţi în aceste zile prin mai multe evenimente în România şi în Europa. 

Similare
RECOMANDĂRI