DOC. Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, publicată de România. Republica Moldova rămâne în „zona verde”
Sursa foto:GettyImages Vizualizari:

DOC. Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, publicată de România. Republica Moldova rămâne în „zona verde”

Autorităţile au publicat noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic, pe coduri – verde, galben şi roşu. Cu o rată de incidenţă cumulată de 0,5 la 1000 de locuitori, Republica Moldova se află în zona verde, astfel încât persoanele care merg în România nu vor fi nevoite să stea în carantină.

De asemenea, persoanele care au trecut prin infecţia cu COVID-19 sunt din nou scutite de carantină, dacă vin din zona galbenă sau roşie, scrie Digi24.

În hotărârea de Guvern se precizează că scutirea de carantină este valabilă pentru cei care au trecut prin boală în urmă cu 15-90 de zile şi au documente medicale pentru a dovedi acest lucru.

De asemenea, scutirea de carantină este valabilă şi pentru copiii sub 3 ani, fără condiţii, şi pentru cei cu vârste între 3 şi 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

În plus, sunt scutiţi de carantină cei care stau mai puţin de 3 zile pe teritoriul României.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat joi, într-o conferinţă de presă, că Marea Britanie a fost inclusă pe lista galbenă a ţărilor cu risc epidemiologic, deşi are o incidenţă scăzută a cazurilor de COVID, din cauza tulpinii indiene a SARS-CoV2, mult mai contagioasă.

Similare
RECOMANDĂRI