Disputa din Casa Regală a României, în presa străină. Trei generaţii ale familiei sunt implicate
Sursa foto:Romania Regala Vizualizari:

Disputa din Casa Regală a României, în presa străină. Trei generaţii ale familiei sunt implicate

Scandalul de la Casa Regală a României a fost reflectat şi în presa internaţională. "Dispută acasă la Regele Mihai", titrează o agenţie elveţiană. Iar publicaţii britanice şi americane au semnalat "un scandal lipsit de demnitate" şi că Familia Regală a depus plângere la poliţie împotriva nepotului Nicolae, acuzat de agresarea personalului de la reşedinţă, anunţă Ştirile TVR.

Punctul de plecare în percepţia externă a scandalului de la Casa Regală a României este un material al agenţiei Associated Press.

Informaţiile sunt diseminate în câteva articole din presa elveţiană, britanică şi americană. Iar comentariile se regăsesc în titluri.

Trei generaţii ale Familiei Regale au fost implicate într-un scandal public, după ce un nepot dezmoştenit a încercat să-l vadă pe bunicul său suferind, Regele Mihai, ultimul monarh al României.

Principesa Elena şi-a acuzat fiul, pe Nicholas Medforth-Mills, că a nesocotit "viaţa privată, suferinţa şi demnitatea" tatălui ei în vârstă de 96 de ani. Apoi şi-a renegat fiul, se menţionează în materialul AP. Care a fost preluat de Washington Post şi New York Times cu titluri ce semnalează "disputa lipsită de demnitate care sfâşie mândra Famile Regală a României". Aceasta a depus plângere împotriva lui Nicolae, 32 de ani, singurul nepot al regelui, acuzat că ar fi agresat personalul de la reşedinţa din Aubone, a scris şi The Telegraph. Nicolae a negat incidentele.

"Ceartă la căpătâiul fostului rege al României" - este titlul din Tribune de Geneve, care detaliază scandalul. Confirmă faptul că poliţia locală desfăşoară o anchetă în acest caz regal.

Regele Mihai este singurul lider din timpul celui de-al Doilea Război Mondial încă în viaţă, amintesc publicaţiile străine.

Similare